Nieuwe problemen voor Google

(1/1)

HitProf:
Recent zijn er weer 2 problemen voor Google opgedoken.

Orkut, Google's community, blijkt zo lek als een mandje. Het blijkt heel eenvoudig te zijn om te zien wie met wie contact onderhoudt binnen het systeem. Dit is weliswaar niet zo erg als het lijkt (de info is verouderd, Orkut-leden hebben toch al toegang tot die info, de gebruikers zijn daar zelf mee akkoord gegaan, en in de praktijk kan iedereen die dat wil een Orkut-account krijgen), maar de publiciteit erover zal Google niet erg gelegen komen.
http://www.datasleeperhouse.com/orkut/mapme.php
(bron: diverse, zoek in google naar orkut personal info of iets soortgelijks)

Verder klagen diverse webmasters dat hun homepages uit Google verdwenen zijn. Ze hebben een mailtje ontvangen van Google dat ze gebruik gemaakt hebben van de remove-url functie. De betreffende webmasters weten echter van niets. Momenteel wordt onderzocht of er sprake is van fouten bij Google of dat er hackers of virussen aan het werk zijn die Google als doelwit hebben (of de betreffende sites als doelwit).

HitProf:
Aanvulling op het tweede punt: Google heeft naar verluidt razendsnel ingegrepen, wat het ook probleem ook geweest mag zijn. 2 Dagen nadat de eerste berichten over verdwenen pagina's en rogue removal-emails binnenkwamen werd het "groot nieuws" (homepage webmasterworld) en nog geen halve dag daarna stromen de berichten binnen dat de verdwenen pagina's weer terug zijn in de index.

Nu is iedereen natuurlijk erg benieuwd of Google een rollback van verwijderde pagina's heeft gedaan, of dat het om individuele gevallen gaat.

HitProf:
Oei,

Het probleem blijkt nog volledig actueel te zijn. Iemand heeft moedwillig de homepages van o.a. Microsoft en Adobe verwijderd. Uiteraard zijn die inmiddels weer teruggezet. Maar of daarmee het probleem de wereld uit is?.

http://www.webmasterworld.com/forum3/23927.htm

(registratie is gratis)

Navigatie

[0] Berichten index