Omgekeerd zoeken

Omgekeerd zoeken is een methode om informatie te vinden over een specifiek object, persoon of locatie door gebruik te maken van een afbeelding, een telefoonnummer of een adres. In plaats van het invoeren van zoekwoorden om te vinden wat je zoekt, gebruik je informatie die je al hebt om gerelateerde informatie te vinden.

Omgekeerd zoeken van een persoon

Afbeelding

Bijvoorbeeld, bij omgekeerd zoeken van afbeeldingen, upload je een afbeelding naar een zoekmachine of specifieke tool voor omgekeerd zoeken, en deze zal dan proberen de bron van de afbeelding te vinden, vergelijkbare afbeeldingen te tonen, of andere gerelateerde informatie te geven zoals de naam van de persoon of het object op de afbeelding.

Telefoonnummer

Bij omgekeerd zoeken van telefoonnummers kun je een telefoonnummer invoeren in een zoekmachine of specifieke tool voor omgekeerd zoeken, en deze zal dan proberen de naam van de persoon of organisatie te vinden die bij het nummer hoort.

Persoon

Omgekeerd zoeken kan handig zijn wanneer je meer informatie wilt vinden over iets of iemand waarvan je niet veel weet, maar wel een specifiek kenmerk hebt zoals een afbeelding, telefoonnummer of adres.